Talouspolitiikan ongelma ja ratkaisu

Ongelma

Kukaan yksityinen ei investoi Suomeen, sillä hän tienaa muualla paremmin tai jopa kärsii Suomessa aivan varmasti tappiota.

Se aiheuttaa tietysti työttömyyttä.

Työttömyyden hinta on saamattomina palkkoina N x keskipalkka sotuineen. Luku 300.000 x 12 x 1,4 x 3.500 on sen työttömyyden hinta eli 17.640.000.000 euroa vuodessa.

 

Unohdetaan sekin, että työtä voi toki myydä tuplahintaan, oletetaan siis työttömien työ vain palkkansa arvoiseksi.

 

Valtion kannattaa sijoittaa, jos se saa ihmiset tekemään kunnon työtä jopa vain palkkansa arvosta. Silloin tuo summa on kulutuskysynnässä ja se on pois sosiaalimenoista. Se on täysvastikkeellista.

 

 Ratkaisu

Valtio voi sijoittaa, jos sillä on tarpeeksi rahaa. No, sitä saa nollakorolla ja valtio voi myös painaa rahaa, eri keinoin, vaikka oltaisiin euroissa.

 

Parasta olisi ollut estää rahan pako ulkomaille. Kun se ei ole poliittisesti korrektia, niin seuraavaksi parasta on valtion lainanoton lisäys, mutta ei mihinkään tuottamattomaan, vaan hyvin tuottoisaan.

 

Valtio on ollut etevä tekemään valtionyhtiöitä. Nytkin voisi tehdä. Viis kilpailun rajoitussäännöistä. Valtiohan voi hoitaa asian tekemällä valtion tilauksia, mutta vain kotimaisille firmoille.

 

Vielä on hoidettava ahneet. Kaurismäen metodi on ainoa pätevä, mutta ei ole poliittisesti korrekti, joten hoidetaan asia sopimusteitse.

Jokainen tukea saanut maksaa tukensa pois ja vasta sitten voi tienata mitään kautta epäsuorastikaan osinkoina tai muutoin yhtään enemmän kuin sopiva maksimiluku esimerkiksi  7.000 euroa. Sehän on jo kaksi kertaa keskiarvo. Se riittää erinomaisesti.

Ainoa este on poliittinen ideologia. Suomalaisia se vaivaa kaikkien eniten, meitä maailman tyhmimpiä ihmisiä. Me luulemme, että säästäminen tuottaa jotain, siis että kovina aikoina kuuluu vetää peitto korville ja toivoa eksternaalista maailman kevättä, ilman omia toimenpiteitä.

T. Lalli 52 vuotta verokirjalla työtä ja yhä

Mainokset

Tietoja SuomenLalli

Perisuomalaisten suojeluspyhimys. Lahjomaton Kielisoturi.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Talouspolitiikan ongelma ja ratkaisu

  1. SuomenLalli sanoo:

    Jäipä vielä mainitsematta, että nuo mokomat maksavat veroja tuosta summasta noin 3 miljardia ja eläkevakuutusmaksuja noin 2,5 miljardia euroa eli senkin verran valtio voittaa. Eläkevakuutus on siitä vekkuli, että työttömät (tullessaan työllistetyiksikin) elävät 15 vuotta lyhempään kuin hyvin työllistetyt. Siten heidän maksamansa eläkevakuutusmaksut menevät liki kokonaan eli 2 miljardin verran rikkaimpien hyödyksi. Työllistyvien ilo tulla työllistetyiksi onkin työajan aikainen parempi mieli ja positiiviset mahdollisuudet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s